• nybanner

Fa'atekonolosi fa'alelei ile tau mo le vaega ole malosi

Ua fa'ailoa mai fa'atekonolosi fa'aola fou e mana'omia vave atina'e e fa'ata'ita'i ai lo latou gafatia fa'afaigaluega mo se taimi umi.

Ole manulauti ole fa'aiti'itia ole kasa oona ma le vaega ole paoa ona o le tele o sao o lo'o i le totonugalemu o taumafaiga ma le tele o tekinolosi fa'a'ele'ele i lona mana'o.

O tekonolosi autu e pei o le matagi ma le la ua fa'asalalauina lautele ae o tekonolosi fou malosi o lo'o fa'aauau pea ona atina'e ma tula'i mai.Ona o tautinoga e fa'afetaui le Maliega a Pale ma le fa'aosoina e fa'ate'a atu tekinolosi, o le fesili o ai o i latou o lo'o tula'i mai e mana'omia le taula'i i le R&D e fa'amautu ai a latou tupe fa'afaigaluega mo se taimi umi.

Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, o le UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) Technology Executive Committee ua faailoa mai ai ni tekinolosi fou se ono e foliga mai e maua ai faamanuiaga i luga o le lalolagi atoa ma fai mai e tatau ona aumai i maketi i se taimi vave.

O mea nei.
Fa'atekonolosi tu'uina atu o le malosi muamua
O le PV sola opeopea e le ose tekonolosi fou ae o lo'o fa'atauva'a atoa fa'atekonolosi fa'atekonolosi maualuga o lo'o tu'ufa'atasia i ni auala fou, fai mai le Komiti.O se fa'ata'ita'iga o va'a mafolafola ma la'au PV fa'aola, e aofia ai panels, felauaiga ma fesuia'i.

E lua vasega o avanoa o lo'o fa'ailoa mai, pe a tu'u na'o le fanua fa'afefeteina o le la ma pe a toe fa'aleleia pe fau i se fale eletise vai e fa'apipi'i.E mafai foi ona mamanuina le la opeopea mo le tulituliloaina i tau faaopoopo faatapulaa ae e oo atu i le 25% faaopoopoga malosi.
O le savili fa'afefe e maua ai le fa'aogaina o le malosi o le savili o lo'o maua i ogasami loloto atu nai lo olo savili i fafo, e masani lava i totonu o le vai 50m pe itiiti ifo le loloto, ma i itulagi e lata ane i le sami loloto i le gataifale.O le lu'itau tele o le faiga o taula, e lua ituaiga mamanu autu e maua ai tupe fa'afaigaluega, a le o le fa'agotaina po'o le taula i le alititai ma mea uma e lelei ma leaga.

Fai mai le Komiti, o mamanu o le savili opeopea o loʻo i ai i le tele o tulaga faʻatekonolosi, faʻatasi ai ma turbines faʻalava faʻataʻavalevale e sili atu le alualu i luma nai lo turbine axis vertical.
Fa'aagaaga tekonolosi
O le hydrogen lanumeamata o le autu o le aso ma avanoa mo le faʻaogaina mo le faʻavevelaina, i alamanuia ma le suauu.Ae ui i lea, pe faʻafefea ona faia le hydrogen, peitaʻi, e taua tele i lona aʻafiaga o aʻafiaga, o loʻo matauina e le TEC.

O tau e faʻalagolago i mea e lua - o le eletise ma sili atu le taua o le eletise, lea e tatau ona faʻatautaia e le tamaoaiga o fua.

O ma'a o lo'o soso'o mai mo tua o le mita ma le tele o mea e teu ai e pei o le lithium-metal o lo'o fa'atupula'ia e ofoina atu le tele o fa'aleleia atili i luga o tekonolosi o lo'o i ai nei i le tulaga o le malosi malosi, tumau ma le saogalemu, ae mafai ai fo'i ona fa'avave taimi e fa'aalu ai. , o le tala lea a le Komiti.

Afai e mafai ona faʻaleleia lelei le gaosiga, e mafai ona suia le latou faʻaoga, aemaise lava mo le maketi o taavale, aua e mafai ona faʻatupuina ai taʻavale eletise ma maʻa e ola ai ma ave taʻavale e faʻatusatusa i taʻavale masani i aso nei.

O le teuina o le malosi vevela mo le faʻamafanafana poʻo le faʻamafanafana e mafai ona tuʻuina atu i le tele o mea eseese e eseese le malosi o le vevela ma tau, ma o lona sao tele e ono i totonu o fale ma fale mama, e tusa ai ma le Komiti.

E mafai ona i ai se aafiaga tele i nofoaga malulu ma maualalo le susu o pamu vevela, ae o le isi vaega autu mo suʻesuʻega i le lumanaʻi o le atinaʻeina ma le atunuʻu fou "filifili malulu".

O pamu vevela o se tekonolosi faʻamautuina, ae o se tasi foi o loʻo faʻaauau pea ona faia ni faʻafouga i vaega e pei o le faʻaleleia o pusaaisa, compressors, faʻafefe vevela ma faiga faʻatonutonu e aumai ai le faʻatinoga ma le lelei o tupe maua.

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia pea o pamu vevela, faʻamalosia e le eletise kasa maualalo, o se taʻiala autu mo manaʻoga faʻavevela ma malulu, fai mai le Komiti.

O isi tekonolosi fa'alauiloa
O isi tekinolosi ua toe iloiloina o le matagi o le ea ma le galu o le gataifale, o le sua ma le sami e mafai ona suia ai le malosi o le malosi o le sami, lea e ono taua tele i taumafaiga a nisi o atunuu poʻo vaega laiti ae seʻi vagana ua foia luitau faʻainisinia ma pisinisi e ono le maua ai ni faʻamanuiaga i le lalolagi atoa. , o le manatu o le Komiti.

O se isi fa'atekonolosi o lo'o fa'atupula'ia o le bioenergy fa'atasi ai ma le pu'eina o le kaponi ma le teuina, lea ua na'o le aga'i atu i tua atu o le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga aga'i atu i le fa'atapula'aina o galuega fa'apisinisi.Ona o le taugata tele pe a fa'atusatusa i isi filifiliga fa'aitiitia, o le fa'aogaina o le a mana'omia ona fa'atupu fa'atatau i faiga fa'avae o le tau, fa'atasi ai ma le fa'alauteleina o le fa'atinoina i le lalolagi e ono a'afia ai le fa'afefiloi o ituaiga suau'u eseese, auala CCS ma pisinisi fa'atatau.

—Saunia e Jonathan Spencer Jones


Taimi meli: Ian-14-2022