• nybanner

Asia ma le Pasefika o le a oʻo atu i le 1 piliona mita eletise atamai ile 2026 - suʻesuʻega

O le maketi tau eletise atamai i Asia ma le Pasefika o loʻo agaʻi atu i se tulaga iloga o le 1 piliona masini faʻapipiʻi, e tusa ai ma se lipoti fou suʻesuʻe mai le kamupani suʻesuʻe IoT Berg Insight.

Le fa'avae fa'apipi'i omita eletise atamaii Asia ma le Pasefika o le a tupu i se fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga (CAGR) o le 6.2% mai le 757.7 miliona iunite i le 2021 i le 1.1 piliona iunite i le 2027. I lenei saoasaoa, o le tulaga maualuga o le 1 piliona masini faʻapipiʻi o le a ausia i le 2026.

O le faʻaogaina o mita eletise atamai i Asia ma le Pasefika o le a faʻatupulaia i le taimi lava e tasi mai le 59% i le 2021 i le 74% i le 2027 ae o le faʻaputuina o uta i le vaitaimi o faʻataʻitaʻiga o le a aofaʻi i le 934.6 miliona iunite.

E tusa ai ma le Berg Insights, Asia i Sasaʻe, e aofia ai Saina, Iapani ma Korea i Saute, na taʻitaʻia le faʻaaogaina o tekonolosi faʻataʻitaʻi i Asia ma le Pasefika ma le faʻalauiloaina o le atunuʻu.

Asia-Pasefika faalauiloa

O le itulagi i aso nei o loʻo avea ma maketi faʻatauvaʻa sili ona matutua i totonu o le itulagi, e sili atu i le 95% o le nofoaga faʻapipiʻi i Asia ma le Pasefika i le faaiuga o le 2021.

Ua maeʻa ona faʻauluina e Saina ae o Iapani ma Korea i Saute o loʻo faʻamoemoe foi e faia i nai tausaga o lumanaʻi.I Saina ma Iapani, sui o augatupulaga muamuamita atamaio le mea moni ua uma ona amata ma o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le maualuga i nai tausaga a sau.

“O le suitulaga o mita tuai o augatupulaga muamua o le a avea ma avetaʻavale sili ona taua mo uta mita atamai i Asia ma le Pasefika i tausaga a sau ma e tusa ma le 60% o le aofaʻi o uta i le 2021-2027," o le tala lea a Levi Ostling , su'esu'e sinia i Berg Insight.

E ui o Asia i Sasaʻe o loʻo avea ma maketi faʻatauvaʻa sili ona matutua i Asia ma le Pasefika, ae o maketi sili ona vave faʻatupulaia o loʻo maua uma i Saute ma Sautesasae Asia ma le galu o poloketi faʻataʻitaʻiga atamai o loʻo sosolo nei i le itulagi.

O le faʻatupulaia sili ona taua o loʻo faʻamoemoeina i Initia lea na faʻalauiloaina talu ai nei se polokalame faʻatupe fou a le malo ma le sini o le ausiaina o le faʻapipiʻiina o le 250 miliona.mita muamua totogii le 2026.

I totonu o Bangladesh, o loʻo tulaʻi mai foʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi eletise atamai tetele i se faiga tutusa e faʻapipiʻi.fua fa'atatau muamuae le malo.

"O loʻo matou vaʻaia foʻi ni atinaʻe lelei i maketi faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi e pei o Thailand, Initonesia ma Filipaina, lea e tuʻufaʻatasia e maua ai se avanoa tau maketi e tusa ma le 130 miliona mita mita", o le tala lea a Ostling.

— Malosi atamai


Taimi meli: Aukuso-24-2022